Od kiedy działa ten oddział?

Radomski oddział Stowarzyszenia działa od 2014 r.

Jaka jest historia tego oddziału?

Członkiem Stowarzyszenia jestem od 2012 r. Do czasu utworzenia naszego oddziału byłam dość częstym uczestnikiem spotkań tematycznych w Warszawie, organizowanych przez Stowarzyszenie. Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych czy mikołajkach było motorem do tego, by spróbować uaktywnić bezglutenową społeczność w regionie radomskim.

Czy jest Pani w nim od początku?

Tak, jestem jego założycielem.

Jakie wydarzenia o charakterze cyklicznym są organizowane co roku?

Cykliczne wydarzenia organizowane co roku w regionie radomskim to spotkanie z okazji Dnia Dziecka, tematyczne warsztaty kulinarne i oczywiście spotkanie w związku ze świętami Bożego Narodzenia (mikołajki).

Jakie wydarzenia wspomina Pani najchętniej?

Myślę, że najchętniej wspominam tematyczne warsztaty kulinarne, ponieważ na nich lepiej poznaję się z uczestnikami (także prywatnie), możemy wymienić się bezglutenowymi doświadczeniami (również kulinarnymi). Udaje nam się wtedy stworzyć bardzo rodzinną atmosferę i cieszyć się dobrym humorem.


Poznaj historię innych oddziałów: