12 WEEKS CHALLENGE

Kup 12 testów GlutenDetect Mocz w promocyjnej cenie
i co tydzień sprawdzaj, czy Twoja dieta zawierała peptydy glutenu.

12 WEEKS CHALLENGE

Kup 12 testów GlutenDetect Mocz w promocyjnej cenie
i co tydzień sprawdzaj, czy Twoja dieta zawierała peptydy glutenu.

49,50
cena jednego testu

GlutenDetect
(test z kału)

99.00 

W opakowaniu znajdują się 2 testy.

Wykrywa w próbce kału składowe glutenu zjedzonego w ciągu ostatnich 2–6 dni.

65,00
cena jednego testu

GlutenDetect
(test z moczu)

65.00 

W opakowaniu znajduje się 1 test.

Pozwala zidentyfikować w próbce moczu peptydy glutenowe wchłonięte
z pokarmu w ciągu ostatnich 2–24 godzin.

42,50
cena jednego testu

GlutenTox NOWOŚĆ!
(test żywności)

85.00 

W opakowaniu znajdują się 2 testy.

Wykrywa gluten w próbce pokarmu, napojów
i produktach do higieny jamy ustnej.

 

Pakiety
promocyjne
x6
50,00
cena jednego testu

Zestaw 6 testów GlutenDetect (mocz)

300.00  390.00 

Pozwala zidentyfikować w próbce moczu peptydy glutenowe wchłonięte
z pokarmu w ciągu ostatnich 2–24 godzin.

W opakowaniu znajduje się 1 test.

x12
45,00
cena jednego testu

Zestaw 12 testów GlutenDetect (mocz)

540.00  780.00 

Pozwala zidentyfikować w próbce moczu peptydy glutenowe wchłonięte
z pokarmu w ciągu ostatnich 2–24 godzin.

W opakowaniu znajduje się 1 test.

Zalety testów GlutenDetect

Łatwość wykonania

Samodzielne badanie w domu śladów glutenu w kale i moczy (GlutenDetect) oraz zawartości glutenu w żywności i środkach do higieny jamy ustanej (GlutenTox)

Dokładność

Wykrycie spożycia glutenu w ciągu ostatnich kilku dni (GlutenDetect) lub zawartości glutenu w żywności i środkach do higieny jamy ustanej (GlutenTox) – próg wykrywalności: 5 lub 20 ppm

Oszczędność czasu

Wynik jest dostępny w ciągu 10 minut!

Najnowsze wpisy z bloga

Nietolerancja laktozy a celiakia

Laktoza to dwucukier, który naturalnie występuje w mleku i produktach mlecznych. Do jej strawienia niezbędna jest laktaza, czyli enzym, wytwarzany w szczytowych partiach kosmków rąbka szczoteczkowego nabłonka jelita cienkiego. Rolą laktazy jest hydroliza laktozy do...

Celiakia – najczęściej zadawane pytania

Celiakia to choroba autoimmunizacyjna, która wiąże się z dożywotnią nietolerancją glutenu, występująca u osób genetycznie predysponowanych, u których spożycie glutenu prowadzi do uszkodzenia błony śluzowej jelita cienkiego. Symptomy celiakii mogą pojawić się w każdym...

Przekreślony Kłos – prawdziwy, czyli który?

Przyjrzyjcie się dokładnie. Tak wygląda licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. To on gwarantuje, że dany produkt jest w pełni bezglutenowy. Skąd ta pewność? By go uzyskać, produkt musi spełnić ściśle określone wymogi. Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z...

Leczenie celiakii – problemy i zagrożenia

Celiakia (choroba trzewna) jest chorobą o podłożu immunologicznym, która występuje u osób z predyspozycją genetyczną. Mimo licznych badań nad metodami leczenia celiakii nadal podstawową terapią pozostaje ścisła dieta bezglutenowa, gdyż to właśnie spożywanie glutenu...

NEWSLETTER

Zapisz się do naszego bezpłatnego newslettera i odbierz rabat na zakup testów GlutenDetect

Blog

Ciekawostki związane z glutenem.
Sprawdź!

Kontakt

Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie, skontaktuj się z naszymi specjalistami!